Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή, φτιάχνουμε μια μυρωδάτη βασιλόπιτα σε μορφή κέικ, μπορεί να έχει αρκετά υλικά αλλά η εκτέλεση είναι εύκολη και σίγουρη.
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- 100 ml χυμό λεμόνι
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 3 αυγά
- 3 βανίλιες
- 1 κ.τ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια σταφίδες
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα
- 50 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- 50 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
- άχνη για πασπάλισμα
- τρούφα για στόλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τις βανίλιες, το μπέικιν και τα ξύσματα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ χυμό, γιαούρτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την σοκολάτα, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, να ενσωματωθούν στην ζύμη.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
- Τοποθετούμε το φλουρί μέσα στο μίγμα, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με την άχνη και κάνουμε σχέδια με την τρούφα
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ