Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε αφράτα μπιφτέκια με λαχταριστές πατάτες στο φούρνο.
Άτομα
4
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 20 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 4 πατάτες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σούπας ξίδι
- 1 φλυτζάνι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε ένα μπολ.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τη μισή από τη ρίγανη, το ξύδι, 1 κουταλιά από το χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στον κιμά.
- Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την τρίβουμε και την προσθέτουμε στον κιμά.
- Στύβουμε το ψωμί, το διαλύουμε με τα χέρια και το προσθέτουμε στον κιμά.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα, να γίνει αφράτο και μαλακό.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, την υπόλοιπη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μπολ σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά, χωρίς το αλουμινόχαρτο.
- Στα 20 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ