Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε ένα υπέροχο Μεξικάνικο πιάτο, καυτερό και πολύ χορταστικό το τσίλι κον κάρνε (chili con carne) θα μας ενθουσιάσει.
Υλικά
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.τ. σούπας καυτερή σκόνη τσίλι
- 1 κ.τ. σούπας πάπρικα
- 1 κ.τ. σούπας κύμινο
- 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
- 400 γραμμάρια ντοματάκι ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ. σούπας ζάχαρη
- 2 κ.τ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κύβος ζωμό βοδινού τριμμένο
- 400 γραμμάρια κόκκινα φασόλια βρασμένα σε κονσέρβα
- 2 κ.τ. σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κιμά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 5-6 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να πάρει ένα ομοιόμορφο σκούρο καφέ χρώμα.
- Σβήνουμε με την μπύρα χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά και προσθέτουμε το ντοματάκι, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και τον τριμμένο κύβο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό)
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το τσίλι κον κάρνε στην άκρη για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ