Μετάβαση στη συνταγή
Μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα, υπέροχα κανελόνια με κιμά με μια απλή και δοκιμασμένη συνταγή.
Κουζίνα Ιταλική Κατηγορία απλές συνταγές για όλους γεύμα εορταστικό τραπέζι ζυμαρικά κρεατικά κυρίως πιάτα
Άτομα
8
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 30 λεπτά
Υλικά
- Για τα κανελόνια:
- 1 πακέτο κανελόνια
- 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 4 κ.τ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φλυτζάνια τσαγιού τυρί τριμμένο
- 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη σάλτσα:
- 500 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.τ. σούπας βούτυρο η ελαιόλαδο
- 1 κ.τ. σούπας ζάχαρη
- 4 κ.τ. σούπας κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τα κανελόνια:
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά.
- Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κανέλα, το ψιλοκομμένο ντοματάκι αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις κρυώσει ο κιμάς ρίχνουμε ένα φλυτζάνι τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την ζάχαρη ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Τελειώνουμε το φαγητό:
- Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα να τα καλύψει τελείως. Αν χρειαστεί προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως.
- Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε με μισό φλυτζάνι τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε τα κανελόνια όσο είναι ζεστά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ