Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε γρήγορα μια πολύ γευστική λεμονόπιτα.
Άτομα
12
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 125 γρ. μαργαρίνη
- ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
- 1/2 κ.τ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 500 ml. κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη κόβουμε την μαργαρίνη σε κομμάτια και προσθέτουμε το αλεύρι, 120 γρ. από την ζάχαρη, 1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους, (κρατάμε τα ασπράδια για μετά), το μπέικιν, το μισό ξύσμα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά χωρίς να τα ζυμώσουμε πολύ.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Στρώνουμε την ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί ή σε ταρτιέρα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τους υπόλοιπους 3 κρόκους, (κρατάμε τα ασπράδια μαζί με τα άλλα), προσθέτουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το χυμό από τα λεμόνια και προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.
- Απλώνουμε την κρέμα στην ψημένη τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια λεκάνη, χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας την υπόλοιπη ζάχαρη και το ξύσμα.
- Στρώνουμε την μαρέγκα πάνω στην κρέμα που έχει κρυώσει και με την ανάποδη ενός κουταλιού, κάνουμε κορυφές.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (4)
μπράβο Βασιλική πολύ νόστιμη η λεμονόπιτα, και μας αρέσει πολύ
Χαίρομαι που σας άρεσε
υπέροχη...
Ευχαριστούμε