Μετάβαση στη συνταγή
Πολύ μαλακό μοσχάρι στην κατσαρόλα με ρύζι, εύκολο και απλό φαγητό πολύ υγιεινό και γευστικό
Άτομα
6
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 30 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ελιά
- 1 κούπα ρύζι
- 1 φλ.τ.καφέ λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το μισό από το λάδι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μοσχάρι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό (να μην σκεπάσει τελείως το κρέας), αλάτι και πιπέρι.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1,5 ώρα προσέχοντας να μην εξατμιστεί τελείως το νερό. (όποτε χρειάζεται προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό που το έχουμε βράσει στον βραστήρα).
- Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε ένα σουρωτήρι.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε 2 κούπες νερό, το ρύζι, το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι να βράσουν.
- Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ξανατοποθετούμε το καπάκι.
- Το αφήνουμε σκεπασμένο, μέχρι να σερβίρουμε.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ