Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε πολύ αφράτα και γευστικά μπιφτέκια στο γκριλ. Εύκολα και γρήγορα ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια για το γεύμα μας ή για ένα τραπέζι.
Άτομα
8
Υλικά
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 500 γραμμάρια κιμά χοιρινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 καρότο
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κ.τ.σούπας ρίγανη
- 2 κ.τ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σούπας ξίδι
- χυμό από μισό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και μουλιάζουμε το ψωμί, μετά το στύβουμε καλά και το διαλύουμε σε ψίχουλα.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με την ντομάτα, το λάδι και το ξύδι και τα αλέθουμε.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά: τους κιμάδες, το ψωμί, τα αλεσμένα λαχανικά, το χυμό λεμονιού τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα, για αρκετή ώρα να γίνει αφράτο και μαλακό.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου.
- Στην κάτω θέση του φούρνου βάζουμε ένα ταψί με νερό και στη μεσαία θέση τη σχάρα με τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο γκριλ για 40 λεπτά.
- Στα 20 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ