Μετάβαση στη συνταγή
Απολαύστε ένα εξαιρετικό πιάτο, πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Σε αυτή την απλή συνταγή η μαρινάδα με το μέλι δένει καταπληκτικά με τις χοιρινές μπριζόλες δίνοντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.
Άτομα
4
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1/2 λεμόνι (το χυμό)
- 1/2 κύβου ζωμό κοτόπουλο
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αλείφουμε με το λάδι.
- Στο multi ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, τον κύβο και την ρίγανη και χτυπάμε για δύο λεπτά να ανακατευτούν καλά.
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μέτριο πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα που φτιάξαμε.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα-ίσα να σκεπάσει τις μπριζόλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα από κάθε πλευρά.
- Προσέχουμε να μην εξατμιστεί όλο το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα.
- Καλή σας όρεξη.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (4)
Πολύ νόστιμες οι μπριζόλες, παρόλο που γίνονται στο φούρνο, ενώ συνήθως οι μπριζόλες είναι για την ψηστιέρα η το τηγάνι, με αυτή την συνταγή μου άρεσαν πολύ
Σε ευχαριστώ πολύ Άκη, σίγουρα οι μπριζόλες στα κάρβουνα είναι άλλο πράγμα, αλλά συνήθως τις φτιάχνω με αυτή την απλή συνταγή, ειδικά όταν δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ με το μαγείρεμα
Πολύ ωραία η συνταγή και εγώ κάπως έτσι τις κάνω με μέλι, αλλά βάζω και λίγο κρεμμυδάκι και θυμάρι και γίνονται πολύ νόστιμες
Καλησπέρα Αλεξάνδρα, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, οι μπριζόλες αυτές γίνονται πολύ μαλακές και γευστικές και σίγουρα μπορείς να αντικαταστήσεις την ρίγανη με θυμάρι και να προσθέσεις και κρεμμυδάκι, το μέλι πάντως σε αυτή τη συνταγή δίνει μια άλλη γεύση στις μπριζόλες.