Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό φράουλα με μια απλή συνταγή με φυσικά υλικά και το σερβίρουμε σε ατομικά ξυλάκια, ότι πρέπει για τους μικρούς μας φίλους.
Υλικά
- 150 γραμμάρια φράουλες
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 ml γάλα
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις καθαρίζουμε.
- Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη στο multi και τις αλέθουμε.
- Τοποθετούμε τις πολτοποιημένες φράουλες σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
- Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά, στη συνέχεια το βγάζουμε, ανακατεύουμε το παγωτό και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και στη συνέχεια βάζουμε το παγωτό στις ειδικές θήκες σιλικόνης και τοποθετούμε τα ξυλάκια.
- Αφήνουμε τα παγωτά στην κατάψυξη για 1-2 ώρες να παγώσουν καλά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Πολύ ωραίο το παγωτό φράουλα, μοιάζει πολύ με γρανίτα και είναι δροσιστικό και πολύ γευστικό
Σε ευχαριστώ πολύ stelios.gp, πραγματικά με αυτή την απλή συνταγή για παγωτό φράουλα, το παγωτό μοιάζει πολύ με γρανίτα ειδικά αν χρησιμοποιούμε τις ειδικές θήκες και τα ξυλάκια, οπότε μοιάζει και εμφανισιακά σαν γρανίτα, βέβαια μπορούμε να το αφήσουμε στο μπολ και να το σερβίρουμε σε πιάτα.