Μετάβαση στη συνταγή
Μια απλή συνταγή για να φτιάξουμε γρήγορα μια εύκολη σπανακόπιτα, πολύ γευστική και αρωματική
Υλικά
- 500 γραμμάρια φύλλο για πίτες (2 φύλλα)
- 500 γραμμάρια σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι άνηθο
- 200 γραμμάρια φέτα
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
- Προσθέτουμε, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη φέτα τριμμένη, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με τα χέρια για αρκετή ώρα, να κάτσει το σπανάκι.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνουμε το ένα φύλλο, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά και να προεξέχει λίγο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
- Βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα στρίβοντάς τες να ενωθούν μεταξύ τους.
- Αλείφουμε την πίτα με λάδι και χαράζουμε το πάνω φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ