Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή, φτιάχνουμε τυροπιτάκια αφράτα και πολύ γευστικά, ιδανικά για ένα πάρτι ή για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 κ.τ.σούπας ζάχαρη
- 1 κ.τ.γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ποτήρι γάλα
- 5 ποτήρια αλεύρι
- 400 γραμμάρια φέτα
- 4 αυγά
- Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε μετά τη μαγιά.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και να διαλυθεί καλά.
- Χτυπάμε τα δύο αυγά και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει το ζυμάρι.
- Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε το δυόσμο και ένα αυγό και τα ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
- Παίρνουμε μπαλάκια από το ζυμάρι και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε στρογγυλά φύλλα.
- Τοποθετούμε στη μέση τη γέμιση και την τυλίγουμε με τη ζύμη.
- Βάζουμε τα τυροπιτάκια πάνω στην λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα να φουσκώσουν. (καλό είναι να προθερμάνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς και να τον κλείσουμε όταν βάλουμε μέσα τα ταψιά).
- Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.(ένα - ένα τα ταψιά)
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (8)
μπράβο πολύ εύκολα και νόστιμα
Ευχαριστούμε
μπράβο, πολύ νόστιμα και αφράτα, ο δυόσμος τους πάει πολύ νομίζω
ευχαριστούμε nasia, όντως και εμένα μου αρέσει πολύ ο δυόσμος στα τυροπιτάκια
Τα έφτιαξα και εγώ, απλά καταπληκτικά, δεν έμεινε τίποτα
Χαίρομαι που σας άρεσαν
Απλά υπέροχα
Σε ευχαριστούμε