Μετάβαση στη συνταγή
Απλά τυροπιτάκια σαν κουρού, με μια απλή συνταγή τα φτιάχνουμε πολύ νόστιμα και υγιεινά, για ένα γρήγορο σνακ για το σχολείο, την δουλειά, την βόλτα… αν περισσέψουν βέβαια
Κουζίνα Ελληνική Κατηγορία απλές συνταγές για σεφ εορταστικό τραπέζι ζύμες ορεκτικά/συνοδευτικά πάρτυ πρωινό σνακ τυριά
Άτομα
30
Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 150 ml γάλα
- 150 ml ηλιέλαιο
- 25 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κ.τ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
- 250 γραμμάρια φέτα
- πιπέρι
- δυόσμο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, όπως είναι από το ψυγείο.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, το ένα αυγό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για αρκετή ώρα.(η ζύμη να είναι μαλακή και λίγο υγρή και γυαλιστερή).
- Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο από το δεύτερο αυγό.
- Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε την φέτα, προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο και το ασπράδι από το αυγό και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο πάχους μισού πόντου και κόβουμε με ένα κουπ-πατ σε στρογγυλά πιτάκια.
- Τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο από το κάθε πιτάκι και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες καλά με τα δάχτυλα για να κολλήσουν.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και τοποθετούμε πάνω τα τυροπιτάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, ένα-ένα τα ταψιά.
- Αν περισσέψουν, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
μπράβο πολύ νόστιμα τα τυροπιτάκια σου στρατσιατέλα, τα παιδιά τα καταβροχθίσανε σε δευτερόλεπτα, δεν έμεινε τίποτα
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια vaso, χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή για τα τυροπιτάκια