Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε εύκολα τυροπιτάκια κουρού, με μια γρήγορη και απλή συνταγή.
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ.σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.τ.γλυκού αλάτι
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- 3 αυγά
- ½ κ.τ.γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, την μαργαρίνη και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε λίγο-λίγο στη λεκάνη και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα δύο από τα αυγά, προσθέτουμε τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με ένα κουπ-πατ κόβουμε στρογγυλά πιτάκια.
- Τη ζύμη που περισσεύει την μαζεύουμε την ξανά-ανοίγουμε και κόβουμε κι’άλλα πιτάκια, μέχρι να τελειώσει.
- Τοποθετούμε σε κάθε πιτάκι μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα τυροπιτάκια.
- Χτυπάμε το 3ο αυγό, αλείφουμε τα τυροπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ