Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε ένα εύκολο ραβανί (ρεβανί) πολίτικο, πολύ αφράτο και λαχταριστό.
Υλικά
- Για το ραβανί
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κεσεδάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κεσεδάκι ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 4 αυγά
- Για το σιρόπι
- 600 ml νερό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- τη φλούδα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το ραβανί
- Σε ένα μπολ ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
- Προσθέτουμε σιγά – σιγά το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και το μίγμα με το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Βγάζουμε το ραβανί από τον φούρνο και το χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια με ένα μαχαίρι.
- Το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι όπως είναι ζεστό.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ