Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε την παραδοσιακή φανουρόπιτα, προσφέρεται ανήμερα στην ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου, και αποτελείται από μονό αριθμό υλικών, κατά περιοχή εφτά, εννιά ή έντεκα υλικά.
Κουζίνα Ελληνική Κατηγορία απλές συνταγές για όλους εορταστικό τραπέζι επιδόρπια/γλυκά ζύμες νηστίσιμα ξηροί καρποί
Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
- 1/2 κούπα σταφίδα ξανθή
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
- 3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη.
- Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα και ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι.
- Προσθέτουμε το μίγμα με το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι νούμερο 26 και απλώνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ