Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα γεμιστά με ρύζι στη γάστρα με μια απλή συνταγή.
Άτομα
5
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 30 λεπτά
Υλικά
- 5 ντομάτες
- 5 πιπεριές (πράσινες, κίτρινες, κόκκινες,..)
- 5 πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.τ.σούπας ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές, τους κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις πιπεριές και αλέθουμε την ψίχα τους στο multi μαζί με τα κρεμμύδια τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Τα αδειάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το ρύζι, την ζάχαρη, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, μέχρι τα 2/3 και τις τοποθετούμε στη γάστρα.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτουμε τις πατάτες στη γάστρα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
- Αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ