Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε μια απλή συνταγή για κουνουπίδι ψητό, πολύ γευστικό και υγιεινό σαν ορεκτικό η συνοδευτικό για το γεύμα μας.
Άτομα
6
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φέτες ψωμί
- 4 κ.τ.σούπας λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κουνουπίδι, το καθαρίζουμε και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια.
- Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε λίγη ώρα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει τελείως.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε.
- Τρίβουμε το ψωμί να γίνει ψίχουλα.
- Σε ένα ταψί βάζουμε το κουνουπίδι, το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε από πάνω τα ψίχουλα του ψωμιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Μράβο Κατερίνα μου, πολύ καλή η συνταγή σου, επιτέλους τα παιδιά μοιυ έφαγαν το κουνουπίδι που δεν ήθελαν ούτε να το δουν
Σε ευχαριστώ Μαρία μου, χαίρομαι που σας άρεσε, αυτή την συνταγή για κουνουπίδι ψητό την κάνω εδώ και πολλά χρόνια και πάντα τα παιδιά μου την τιμούν ιδιαίτερα