Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε μια απλή συνταγή για μπισκότα με κακάο βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα, που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά.
Άτομα
70
Υλικά
- 800 γραμμάρια αλεύρι
- 80 γραμμάρια κακάο
- 400 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 1 κ.τ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- Πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Τοποθετούμε τη λεκάνη στο ψυγείο για μισή ώρα, να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και κόβουμε με ένα κουπ-πατ τα μπισκότα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- Αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη να κρυώσουν καλά.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ανακατεύουμε με μια κουτάλα να κρυώσει λίγο.
- Βουτάμε το μισό από το κάθε μπισκότο στην σοκολάτα, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με την τρούφα.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ