Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή με μια πολύ απλή συνταγή που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς, τρώγεται χειμώνα-καλοκαίρι και παρασκευάζεται πολύ γρήγορα και εύκολα.
Υλικά
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 ml περίπου)
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 300 ml φρέσκο γάλα
- 1 βανίλια
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για μισή ώρα.
- Έπειτα το χτυπάμε στο μίξερ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον δύο φορές, και μετά το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. (Όσο πιο πολλές φορές χτυπήσουμε το παγωτό στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο γίνεται).
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και αν θέλουμε προσθέτουμε σιρόπι και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ