Μετάβαση στη συνταγή
Μια απλή και πολύ νόστιμη σούπα για τον χειμώνα, με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε μια υγιεινή και πολύ θρεπτική σούπα με μοσχάρι και λαχανικά.
Άτομα
6
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 30 λεπτά
Υλικά
- 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 1 ντομάτα
- 1 κ.τ.σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κύβο βοδινό
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 φλ.τ.καφέ λάδι
- 1/2 φλ.τ.καφέ ρύζι για σούπες
- 1/2 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
- 3-4 κλωνάρια σέλινο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας να πάρει μία βράση.
- Αδειάζουμε το νερό, προσθέτουμε 2 λίτρα φρέσκο νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει στη χύτρα για 45 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι.
- Στο multi αλέθουμε την μία πατάτα, το ένα καρότο, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον πελτέ και τον κύβο.
- Κόβουμε την άλλη πατάτα και το άλλο καρότο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σέλινο.
- Βγάζουμε το καπάκι από τη χύτρα και προσθέτουμε όλα τα υλικά (τα κομμένα λαχανικά, τα αλεσμένα στο multi, το λάδι, το ρύζι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι)
- Σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα ακόμα. (με ανοιχτή τη χύτρα).
- Σερβίρουμε ζεστή.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ