Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε σπανακόρυζο κοκκινιστό, πολύ εύκολα μαγειρεύουμε ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο
24/03/2016
προς Κατερίνα
Κουζίνα Ελληνική Κατηγορία απλές συνταγές για όλους γεύμα κυρίως πιάτα λαχανικά ορεκτικά/συνοδευτικά σνακ
Άτομα
6
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 φλ.τ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 κ.τ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 100 ml λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στο multi.
- Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την τρίβουμε στο multi (χωριστά από το κρεμμύδι).
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ζεματίζουμε το σπανάκι για 5 λεπτά.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο. Το νερό από την κατσαρόλα το χύνουμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το βάζουμε να κάψει.
- Βάζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα να τσιγαριστεί, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε περίπου 800 ml νερό, (καλό είναι να το έχουμε βράσει στον βραστήρα πρώτα) και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Επόμενη συνταγή: Σαλάτα μαρούλι »
Δείτε τα σχόλια (4)
Πολύ νόστιμο το σπανακόρυζο με την ντομάτα, πάντα το έφτιαχνα σκέτο με λεμόνι, αλλά τα παιδιά το έφαγαν πιο εύκολα έτσι
Χαίρομαι που τους άρεσε
καταπληκτική συνταγή μπράβο
Ευχαριστούμε