Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε σπανακόρυζο κοκκινιστό, πολύ εύκολα μαγειρεύουμε ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο
24/03/2016
προς Κατερίνα
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
απλές συνταγές για όλους
γεύμα
κυρίως πιάτα
λαχανικά
ορεκτικά/συνοδευτικά
σνακ
Άτομα
6
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 φλ.τ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 κ.τ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 100 ml λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στο multi.
- Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την τρίβουμε στο multi (χωριστά από το κρεμμύδι).
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ζεματίζουμε το σπανάκι για 5 λεπτά.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο. Το νερό από την κατσαρόλα το χύνουμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το βάζουμε να κάψει.
- Βάζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα να τσιγαριστεί, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε περίπου 800 ml νερό, (καλό είναι να το έχουμε βράσει στον βραστήρα πρώτα) και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
4 σκέψεις για “Σπανακόρυζο με ντομάτα”
Πολύ νόστιμο το σπανακόρυζο με την ντομάτα, πάντα το έφτιαχνα σκέτο με λεμόνι, αλλά τα παιδιά το έφαγαν πιο εύκολα έτσι
Χαίρομαι που τους άρεσε