Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε πεντανόστιμο σπετζοφάι με μια απλή και εύκολη συνταγή.
Υλικά
- 2 λουκάνικα χωριάτικα Τρικάλων με πράσο
- 2 λουκάνικα χωριάτικα Μυκόνου
- 250 γραμμάρια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 200 ml πελτέ ντομάτας
- 3 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 50 ml λευκό κρασί
- 4-5 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κ.τ.γλυκού θυμάρι
- 1.κ.τ.γλυκού ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ταμπάσκο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 30 λεπτά.
- Το σερβίρουμε ζεστό.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ