Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε χταπόδι λαδολέμονο, πολύ εύκολα και γρήγορα μαγειρεύουμε ένα καταπληκτικό μεζέ.
Άτομα
6
Υλικά
- 1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μικρά
- 5 κ.τ.σούπας λάδι
- 1 λεμόνι
- 1 κ.τ.σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε για 30 λεπτά.
- Στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε το χυμό με 3 κ.τ.σούπας από το λάδι και την ρίγανη.
- Αφαιρούμε τα πλοκάμια του χταποδιού και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια μεγέθους 2 εκατοστών περίπου.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.τ.σούπας από το λάδι.
- Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα πλοκάμια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (4)
Τελικά το έφτιαξα το χταποδάκι και μας άρεσε πάρα πολύ μπράβο σου Κατερίνα
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία για τα καλά σου λόγια, είναι μια απλή συνταγή για χταπόδι, που όμως γίνεται πολύ νόστιμο
Φαίνεται πολύ εύκολη η συνταγή για το χταπόδι, θα την δοκιμάσω σίγουρα και θα σας πω την γνώμη μου, αλλά να ρωτήσω κάτι, αλάτι δεν βάζετε καθόλου;
Γεια σου Μαρία,
Όχι εγώ δεν βάζω καθόλου αλάτι, γιατί το χταπόδι είναι ήδη αρκετά αλμυρό.
Θα χαρούμε να ακούσουμε την γνώμη σου μόλις δοκιμάσεις την συνταγή.