Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε χταπόδι λαδολέμονο, πολύ εύκολα και γρήγορα μαγειρεύουμε ένα καταπληκτικό μεζέ.
Άτομα
6
Υλικά
- 1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μικρά
- 5 κ.τ.σούπας λάδι
- 1 λεμόνι
- 1 κ.τ.σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε για 30 λεπτά.
- Στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε το χυμό με 3 κ.τ.σούπας από το λάδι και την ρίγανη.
- Αφαιρούμε τα πλοκάμια του χταποδιού και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια μεγέθους 2 εκατοστών περίπου.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.τ.σούπας από το λάδι.
- Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα πλοκάμια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
4 σκέψεις για “Χταπόδι λαδολέμονο”
Τελικά το έφτιαξα το χταποδάκι και μας άρεσε πάρα πολύ μπράβο σου Κατερίνα
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία για τα καλά σου λόγια, είναι μια απλή συνταγή για χταπόδι, που όμως γίνεται πολύ νόστιμο