Μετάβαση στη συνταγή
Μια απλή και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε φασολάκια χλωρά με λάδι και ντομάτα,πολύ νόστιμα και θρεπτικά
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
- 3 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 150 ml χυμό ντομάτας
- 2 κ.τ.σούπας λάδι
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ξεπλένουμε.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα φασολάκια και το κρεμμύδι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τελείως τα φασολάκια, κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα (μετά τα 20 λεπτά).
- Ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε άλλα 40 λεπτά να βράσουν.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Απλή και καλή η συνταγή για τα φασολάκια
Καλησπέρα mageirisa, πραγματικά πρόκειται για την απλή, κλασσική συνταγή για φασολάκια.