Μετάβαση στη συνταγή
Μια απλή συνταγή για να φτιάξουμε μοσχαράκι στην κατσαρόλα με κριθαράκι, πολύ εύκολα και γρήγορα
Άτομα
6
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 20 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. μοσχάρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 φλ.τ. καφέ κόκκινο κρασί
- 250 γρ. κριθαράκι
- 1 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.τ.σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε νερό να καλύψει το κρέας και βράζουμε για 1 ώρα.
- Όποτε χρειάζεται συμπληρώνουμε με νερό που το έχουμε βράσει στο βραστήρα.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Καλή η συνταγή για το μοσχάρι, σαν γιουβέτσι έγινε, λίγο πιο ζουμερό, πάντως κρασί δεν έβαλα γιατί έφαγαν και τα παιδιά, μάλιστα το έφαγε και η μπέμπα χωρίς να το αλέσω, απλά ψιλόκοψα το μοσχάρι πριν της το δώσω
Ναι γίνεται πολύ μαλακό το μοσχάρι με αυτή την συνταγή και είναι ότι πρέπει για τα μικρά παιδιά