Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε πολύ εύκολα, υπέροχους ντοματοκεφτέδες με λιαστές ντομάτες Σαντορίνης.
Κουζίνα Ελληνική Κατηγορία απλές συνταγές για όλους εορταστικό τραπέζι λαχανικά ορεκτικά/συνοδευτικά σνακ
Άτομα
20
Υλικά
- 10 λιαστές ντομάτες Σαντορίνης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.τ. σούπας δυόσμο
- 2 κ.τ. σούπας ρίγανη
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε χλιαρό νερό μουλιάζουμε τις ντομάτες για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν, τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη, το κεφαλοτύρι το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να να ροδίσουν καλά.
- Αφαιρούμε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ