Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε παστίτσιο, ένα κλασσικό Ελληνικό φαγητό που αγαπάνε όλα τα παιδιά
Άτομα
12
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 20 λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
- 1 κ.τ.σούπας βούτυρο
- 1 κ.τ.γλυκού αλάτι
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1/2 φλ.τ.καφέ λάδι
- 250 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.τ.σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φλ.τ.τσαγιού νερό
- 1/2 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
- 1 μικρό καρότο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπεσαμέλ
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Στο μπλέντερ τρίβουμε το καρότο, μαζί με το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και την ζάχαρη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 3 και προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 45 λεπτά. (ο κιμάς θα είναι ζουμερός και με αρκετή ντομάτα, ώστε το ζουμί του να κυλήσει ανάμεσα στα μακαρόνια και να τους δώσει γεύση).
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.
- Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν και μετά τα στραγγίζουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε.
- Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.
- Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, ή χρησιμοποιούμε έτοιμη.
- Σε ένα ταψί κάνουμε μια στρώση με τα μακαρόνια, βάζουμε από πάνω τον κιμά και τέλος ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη φρυγανιά τριμμένη και βούτυρο λιωμένο ή τυρί τριμμένο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ