Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε εξαιρετικούς πατατοκεφτέδες νηστίσιμους και γευστικότατους.
Κουζίνα Ελληνική Κατηγορία ακόμα και για αρχάριους γεύμα εορταστικό τραπέζι νηστίσιμα ορεκτικά/συνοδευτικά πάρτυ πατάτες σνακ
Άτομα
25
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για το πανάρισμα
- λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, την φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας.
- Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πανάρουμε τους πατατοκεφτέδες στο αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Όταν τους βγάζουμε τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το επιπλέον λάδι.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ