Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για σαραϊλί με ζάχαρη άχνη, ένα πολύ νόστιμο νηστίσιμο γλυκό για την σαρακοστή
Κουζίνα Ελληνική Κατηγορία απλές συνταγές για όλους εορταστικό τραπέζι επιδόρπια/γλυκά ζύμες νηστίσιμα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 400 γρ. καρυδόψιχα
- 4 κ.τ.σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.τ.σούπας κανέλα σε σκόνη
- 5 κ.τ.σούπας φυτίνη
- 3 κ.τ.σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε τη φυτίνη.
- Στο γουδί κοπανάμε την καρυδόψιχα λίγο, σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
- Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο και το αλείφουμε με την φυτίνη ελαφρά.
- Τοποθετούμε τη γέμιση καρυδιού πάνω στο φύλλο, κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς του αφήνοντας περιθώριο περίπου 1 εκατοστό από τις άκρες.
- Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, να καλύψουν την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα ρολά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και όταν κρυώσουν τα ρολά, τα πασπαλίζουμε με την άχνη.
- Πριν σερβίρουμε, κόβουμε τα ρολά σε μήκος της αρεσκείας μας.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Απλό και πολύ γευστικό το σαραιλί σου Κατερίνα, μας άρεσε πάρα πολύ
Σε ευχαριστώ πολύ cook, είναι όντως μια πολύ απλή συνταγή για σαραϊλί χωρίς σιρόπι, μόνο με ζάχαρη και γίνεται πολύ ελαφρύ και τραγανό το σαραϊλί και σε εμάς αρέσει πολύ και το φτιάχνω συχνά