Μετάβαση στη συνταγή
Ένα πεντανόστιμο σουφλέ με 4 τυριά και μανιτάρια, το φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα και το σερβίρουμε ζεστό μόλις βγει από το φούρνο.
Κουζίνα Ελληνική
Άτομα
12
Χρόνος Ετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
45 λεπτά
Υλικά
- 12-15 φέτες ψωμί για τοστ
- 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 150 γρ. κασέρι
- 150 γρ. γραβιέρα
- 150 γρ. γκούντα
- 4 αυγά
- 700 ml γάλα
- 50 γρ. μαργαρίνη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια (αφού τα στραγγίξουμε καλά).
- Τρίβουμε τα τυριά.
- Σε ένα μπρίκι λιώνουμε την μαργαρίνη.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ.
- Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί του τοστ και απλώνουμε τις φέτες στο πυρέξ (τις στριμώχνουμε να μην μείνουν καθόλου κενά).
- Σκορπίζουμε από πάνω την παρμεζάνα.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά, να καλύψουν όλο το πυρέξ.
- Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
- Τρίβουμε από πάνω όσο πιπέρι θέλουμε (χρειάζεται αρκετό).
- Χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ καλά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε με το σύρμα λίγο ακόμα και περιχύνουμε το σουφλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Μπράβο, καταπληκτικό σουφλέ, το εξαφανίσαμε αμέσως και τα παιδιά μου ζητάνε να ξαναφτιάξω, καταπληκτική συνταγή.
Σε ευχαριστώ stella για τα καλά σου λόγια, αυτή η απλή συνταγή για σουφλέ με μανιτάρια με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλά τραπέζια που έχω κάνει για φίλους.