Μετάβαση στη συνταγή
Μαγειρεύουμε μια απλή συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά, πολύ γρήγορα και εύκολα φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο φαγητό
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια μεγάλα
- 1/2 κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κ.τ.σούπας ρύζι για σούπες
- 1 φλ.τ.καφέ λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 2 λεμόνια (το χυμό)
- 4 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. λάδι για την κατσαρόλα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση.
- Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια.
- Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στα κολοκυθάκια, στο πλάι και από κάτω.
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό.
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, το λάδι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι τα 3/4 με το μίγμα και τα τοποθετούμε όρθια σε μια κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε και αυτές στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2-3 δάχτυλα νερό, το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι και την βάζουμε να βράσει.
- Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να σιγοβράσουν για 45 λεπτά.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Πολύ νόστιμα, μπράβο
Χαίρομαι που σου άρεσε αυτή η απλή συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά