Μετάβαση στη συνταγή
Μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα, πολύ γευστική και δροσιστική.
Σημειώσεις
Μπορούμε να διατηρήσουμε το σιρόπι στο ψυγείο για ένα μήνα
Υλικά
- 400 ml νερό
- 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- 500 ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό και το ξύσμα λεμονιού και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
- Το σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, ώσπου να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το σιρόπι σε γυάλινα μπουκάλια και το φυλάμε στο ψυγείο.
- Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα, βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι 50–70 ml από το σιρόπι, κρύο νερό μέχρι τα 2/3 του ποτηριού και ανακατεύουμε.
- Συμπληρώνουμε με παγάκια και κρύο νερό.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ