Μετάβαση στη συνταγή
Εύκολα και γρήγορα πιτάκια με γέμιση από κιμά. ότι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών ή και για ορεκτικό σε ένα τραπέζι
Κουζίνα Ελληνική Κατηγορία απλές συνταγές για όλους εορταστικό τραπέζι ζύμες κρεατικά ορεκτικά/συνοδευτικά πάρτυ σνακ
Άτομα
30
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 20 λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη κουρού
- 1/2 κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1/2 φλ.τ.καφέ λάδι
- 150ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2 αυγά
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- λίγο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 3 και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
- Τρίβουμε το κεφαλοτύρι και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά και αφαιρούμε το ένα τρίτο περίπου για να αλείψουμε τα πιτάκια.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο και τα 2/3 από τα αυγά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Απλώνουμε τα φύλλα της ζύμης και με ένα κουπ-πατ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.
- Τοποθετούμε στο κέντρο από κάθε πιτάκι μια κουταλιά από την γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας καλά τις άκρες με το χέρι μας για να κολλήσει η ζύμη.
- Τα κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν, τα κάνουμε μπάλα, τα πλάθουμε πάλι σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στα ταψιά, τοποθετούμε τα πιτάκια και τα αλείφουμε με το αυγό που κρατήσαμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Πολύ νόστιμα τα κιμαδοπιτάκια, τα παιδιά τα εξαφάνισαν
Ευχαριστώ aarg για τα καλά σου λόγια, αυτή την απλή συνταγή για πιτάκια με κιμά μου την έμαθε η γιαγιά μου πριν πολλά χρόνια και τα φτιάχνω συνέχεια στο σπίτι.