Μετάβαση στη συνταγή
Ένα πεντανόστιμο σουφλέ με μελιτζάνες, γεμάτο αρώματα και γεύσεις ιδανικό ορεκτικό αν έχετε καλεσμένους για φαγητό
Κουζίνα Ελληνική Κατηγορία απλές συνταγές για σεφ γεύμα εορταστικό τραπέζι κυρίως πιάτα λαχανικά ορεκτικά/συνοδευτικά
Άτομα
12
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 15 λεπτά
Υλικά
- 6 μελιτζάνες
- 100 γρ. γκούντα
- 50 γρ. κασέρι
- 100 γρ. ζαμπόν
- 50 γρ. κεφαλοτύρι
- 2 κ.τ.σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπεσαμέλ
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους κατά μήκος της μελιτζάνας, έτσι ώστε να κάνουν ρίγες και τις κόβουμε σε ροδέλες
- Τις αλατίζουμε, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι,τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε αρκετές ώρες (καλό είναι να τις αφήσουμε από το προηγούμενο βράδυ).
- Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ, ή χρησιμοποιούμε έτοιμη.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες (1-2 λεπτά από κάθε πλευρά).
- Όταν τις βγάζουμε, τις αφήνουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο.
- Τρίβουμε τα τυριά. (τη γκούντα με το κασέρι μπορούμε να τα τρίψουμε μαζί, το κεφαλοτύρι χώρια)
- Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες στριμωχτά, να μην αφήσουν κενά.
- Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν και ρίχνουμε τη γκούντα και το κασέρι.
- Στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και απλώνουμε την μπεσαμέλ.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 1 ώρα.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε τα σχόλια (2)
Μμ φαίνεται πολύ νόστιμο, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσω, αλλά δεν μου φαίνεται και πολύ απλή συνταγή, θα την κάνω μάλλον το Σαββατοκύριακο που θα έχω χρόνο
Καλησπέρα Asteri δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αυτή η συνταγή για σουφλέ μελιτζάνας και αξίζει να την δοκιμάσεις.
Περιμένω να ακούσω τις εντυπώσεις σου αφού την δοκιμάσεις.