Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε τo κλασσικό παραδοσιακό αγγλικό πιάτο fish and chips (τηγανιτό φιλέτο ψαριού με πατάτες).
Υλικά
- 4 φιλέτα ψαριών (μπακαλιάρο, γλώσσα ή πέρκα)
- 70 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1 κ.τ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι του καφέ μπύρα (κατά προτίμηση μαύρη)
- 1 φλιτζάνι του καφέ ανθρακούχο νερό
- 4 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι (κρατάμε 2 κ.τ. σούπας σε ένα πιάτο), το κορν φλάουρ το μπέικιν πάουντερ, την μπύρα, το ανθρακούχο νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα πηκτό χυλό.
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στικ πλάτους 1 εκατοστού.
- Τοποθετούμε τα τσιπς πατάτας σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, τοποθετούμε τα τσιπς πατάτας και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το σπορέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα ψαριών, τα περνάμε από το αλεύρι που είχαμε κρατήσει, και μετά τα βουτάμε στο χυλό.
- Τηγανίζουμε τα φιλέτα ψαριών για 7-8 λεπτά γυρίζοντάς τα με μια τρυπητή κουτάλα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε τα ψάρια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά να κάψει καλά το λάδι και τηγανίζουμε τα τσιπς πατάτας για περίπου 5 λεπτά.
- Αλατίζουμε τις πατάτες και σερβίρουμε με λεμόνι αμέσως, όσο είναι ζεστά.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ