Μετάβαση στη συνταγή
Πολύ εύκολο και νόστιμο σαγανάκι με γαρίδες. Έτοιμο σε 30 λεπτά, μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό ή σαν μεζέ σε ένα τραπέζι, ή να το βάλετε σαν σάλτσα στα ζυμαρικά σας ή το ρύζι.
Κουζίνα
Ελληνική
Κατηγορία
απλές συνταγές για σεφ
γεύμα
εορταστικό τραπέζι
κυρίως πιάτα
ορεκτικά/συνοδευτικά
ψάρια
Άτομα
6
Υλικά
- 500 γραμμάρια μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
- 100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
- 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.τ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.τ.σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Σε ένα μέτριο πυρέξ ρίχνουμε τις γαρίδες, την φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε από πάνω και την σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Γαρίδες σαγανάκι”
καταπληκτική συνταγή μπράβο
Ευχαριστούμε