Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε ένα υπέροχο, νηστίσιμο γιουβέτσι με μανιτάρια.
Υλικά
- 250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα 4
- 250 γραμμάρια κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ κούπα λευκό κρασί
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σούπας μαργαρίνη
- ½ κ.τ.γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κ.τ.γλυκού θυμάρι
- 200 γραμμάρια φυτική κρέμα
- 200 γραμμάρια φυτικό τυρί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνέχεια για ένα λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά να γίνει το κριθαράκι.
- Μεταφέρουμε σε πυρέξ, προσθέτουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με την κρέμα και το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ