Jump to recipe
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε ένα υπέροχο και πολύ εύκολο κέικ καρότου.
Persons
12
Ingredients
- 500 γραμμάρια καρότα
- 2 κ.τ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 πορτοκάλι (το χυμό του και ξύσμα από τη φλούδα του)
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ. σούπας κανέλα
- 100 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- ζάχαρη άχνη
Instructions
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
- Βάζουμε τα 2/3 από τα καρότα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μία κούπα νερό, τα υπόλοιπα καρότα και 50 γραμμάρια από τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα σαν μαρμελάδα.
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, το ξύσμα πορτοκαλιού, και την κανέλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα μας εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μισό από το μίγμα και το απλώνουμε.
- Στρώνουμε από πάνω την σάλτσα καρότου και τέλος το υπόλοιπο από το μίγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αφού κρυώσει λίγο,αφαιρούμε το κέικ καρότου από την φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ