Μετάβαση στη συνταγή
Μια απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε κοκκινιστό κοτόπουλο, ταιριάζει πάρα πολύ με χωριάτικες χυλοπίτες, αλλά μπορείτε να το συνοδέψετε και με ρύζι ή μακαρόνια
Άτομα
6
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα, 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος
1 ώρα, 30 λεπτά
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- 1 φλ.τ.καφέ λάδι
- 3 ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γραμμάρια χυλοπίτες
- 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει για μια ώρα.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση για να αφαιρέσουμε τα σπόρια τους και μετά τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε κομμάτια.
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το περισσότερο ζουμί, αφήνοντας περίπου 2 ποτήρια (400-450 ml).
- Προσθέτουμε το λάδι, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Τις βράζουμε για 8-12 λεπτά αναλόγως πως τις προτιμάμε.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τις χυλοπίτες, ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τέλος τρίβουμε από πάνω το τυρί.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ