Jump to recipe
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, πολύ γευστική και απολαυστική
Ingredients
- Για τα γιουβαρλάκια
- 1/2 κιμά ανάμικτο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα
- 3 κ.τ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.τ.σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.τ.σούπας λάδι
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 κούπες νερό
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1/4 κούπας μαργαρίνη
- λίγο άνηθο
- Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Instructions
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
- Αλευρώνουμε τα μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και την μαργαρίνη.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια ένα-ένα για να μην σταματήσει ο βρασμός.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα γιουβαρλάκια.
- Στο μεταξύ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Παίρνουμε μερικές κουταλιές ζουμί από την κατσαρόλα που βράζουν τα γιουβαρλάκια και τις ρίχνουμε στο αυγολέμονο, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα, ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε όπως είναι ζεστή και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
4 σκέψεις για “Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο”
Μπράβο πολύ ωραία
Ευχαριστούμε