Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή και δοκιμασμένη συνταγή για να φτιάξουμε λαχανοντολμάδες με κιμά και αυγολέμονο, ένα κλασικό, διαχρονικό και πολύ γευστικό φαγητό.
Υλικά
- Για τους λαχανοντολμάδες
- 1 λάχανο μέτριο
- 500 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
- 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε το λάχανο για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, δύο κουταλιές από το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Σε κάθε λαχανόφυλλο, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση διπλώνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε 2-3 από τα σπασμένα λαχανόφυλλα στον πάτο της.
- Από πάνω τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες στριμωχτά τον ένα δίπλα στον άλλο και συνεχίζουμε σε δεύτερη σειρά μέχρι να τελειώσουν όλοι.
- Τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε με νερό να τους καλύπτει όλους.
- Βάζουμε από πάνω 2-3 λαχανόφυλλα και τους καπακώνουμε με ένα πιάτο για να τους κρατάει να μην διαλυθούν.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε καλά.
- Αφαιρούμε το πιάτο και τα λαχανόφυλλα από την κατσαρόλα και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ