Jump to recipe
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε ελιόψωμο, αφράτο και πολύ γευστικό.
Persons
12
Ingredients
- 1 κιλό αλεύρι
- 25 γρ μαγιά νωπή
- 400 ml νερό
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 15 γρ αλάτι
- 40 γρ ζάχαρη
- λίγο λάδι για να το αλείψουμε
- ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες φέτες
Instructions
- Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε το αλεύρι σε μια μικρή λεκάνη και κάνουμε μια λακκούβα. Ρίχνουμε μέσο το νερό όπου διαλύσαμε όλα τα άλλα υλικά.
- Σιγά σιγά αρχίζουμε να ανακατεύουμε και τελικά να ζυμώνουμε έως ότου το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Δεν κολλάει στα χέρια και δεν υπάρχουν σβόλοι. Γίνεται ωραίο ελαστικό ζυμάρι.
- Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Μετά το κόβουμε όλο μικρά μπαλάκι μέγεθος ελιάς ή μικρού καρυδιού.
- Μέσα σε μικρές στρόγγυλες φόρμες, στρώνουμε ένα λαδόχαρτο και απλώνουμε μια στρώση μπαλάκια.
- Από πάνω ρίχνουμε λίγες φέτες ελιάς.
- Επαναλαμβάνουμε και ρίχνουμε πάλι τα ζυμαρένια μπαλάκια και πάλι ελιές.
- Λαδώνουμε από πάνω στο τέλος και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
- Ψήνουμε 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2 σκέψεις για “Ελιόψωμο”
΄πολύ γευστικό και γρήγορο, μας άρεσε πάρα πολύ
Χαίρομαι που σας άρεσε