Μετάβαση στη συνταγή
Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε αφράτα και πολύ γευστικά λουκανικοπιτάκια, που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι και όχι μόνο.
Άτομα
25
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 γιαούρτι πλήρες
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.τ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
- 200 γρ. λουκάνικα κοκτέιλ
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λουκάνικα για 10-15 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.
- Λιώνουμε την μαργαρίνη σε ένα μπρίκι.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος το αλεύρι λίγο - λίγο και ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια.
- Ανοίγουμε με τα χέρια κάθε μπαλάκι, βάζουμε μάσα ένα λουκάνικο και το κλείνουμε καλά. (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη κέτσαπ και/ή μουστάρδα πριν τα κλείσουμε).
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια.
- Χτυπάμε το αυγό, αλείφουμε τα πιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ