Jump to recipe
Μία απλή συνταγή για να φτιάξουμε πολύ γευστικές κοτομπουκιές με μπέικον και τυρί, και παρόλο που τις ψήνουμε στο φούρνο είναι το ίδιο νόστιμες σαν να τις έχουμε τηγανίσει.
Cuisine
Ελληνική
Category
απλές συνταγές για όλους
εορταστικό τραπέζι
κοτόπουλο
ορεκτικά/συνοδευτικά
πάρτυ
σνακ
Persons
20
Ingredients
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- 100 γρ. μπέικον
- 150 γρ. κασέρι
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
Instructions
- Βράζουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα περίπου.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεψαχνίζουμε και με τα χέρια το σκίζουμε σε λεπτές ίνες.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το μπέικον και τρίβουμε το κασέρι.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί εκτός από την φρυγανιά.
- Πλάθουμε μπαλάκια από το μίγμα και τα περνάμε από την φρυγανιά.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
- (Αν θέλουμε μπορούμε να τις τηγανίσουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, αντί να τις ψήσουμε στο φούρνο)
- Μπορούμε να τις σερβίρουμε με ένα απλό ντιπ που αποτελείται από 1 κ.τ.σ. γιαούρτι, 1 κ.τ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.τ.γ. κέτσαπ, 1 κ.τ.γ. χυμό λεμονιού.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ