Μετάβαση στη συνταγή
Με μια απλή συνταγή φτιάχνουμε ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για ένα γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
- 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας κονιάκ
- ¾ κούπας κόκκινο κρασί
- ¾ κούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.τ.σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το αφήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κονιάκ, το θυμάρι το φύλλο δάφνης και τα μπαχάρια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
- Το σερβίρουμε με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ