Μετάβαση στη συνταγή
Φτιάχνουμε μια απλή συνταγή για σούπα με ρεβύθια πολύ γευστική και ιδιαίτερα θρεπτική.
Ένα πιάτο ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό ντομάτας με χυμό λεμονιού.
Μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι, ξερό ή φρέσκο.
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ.τ.καφέ χυμό ντομάτας
- 1 φλ.τ.καφέ λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό το οποίο πρέπει να τα σκεπάζει.
- Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα τυλίγουμε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
- Τα τρίβουμε με δύναμη επάνω σε πάγκο, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα σουρωτύρι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζουμε τη σούπα για 1 ώρα μέχρι να χυλώσει.
- Ξαφρίζουμε ανά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ