Μετάβαση στη συνταγή
Μια απλή συνταγή για να φτιάξουμε ένα υπέροχο κέικ Βασιλόπιτα, εύκολα και πολύ γρήγορα φτιάχνουμε μια πολύ γευστική και απολαυστική Βασιλόπιτα σε μορφή κέικ.
Υλικά
- 3½ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γραμμάρια βούτυρο ή Βιτάμ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 6 κρόκους αυγών
- 200 ml γάλα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή αν πρόκειται για βασιλόπιτα, ένα στρογγυλό ταψάκι Νο 26 ή 28.
- Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και προσθέτουμε το «φλουρί».
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 με 55 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Όταν κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
© 2024 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ