Μετάβαση στη συνταγή
Με μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή φτιάχνουμε υπέροχα σφολιατίνια με μαρμελάδα, πολύ εύκολα και πολύ γευστικά.
Κουζίνα
Γαλλική
Κατηγορία
ακόμα και για αρχάριους
εορταστικό τραπέζι
επιδόρπια/γλυκά
ζύμες
πάρτυ
πρωινό
σνακ
Άτομα
30
Υλικά
- 500 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας (1 πακέτο)
- 200 γραμμάρια μαρμελάδα της αρεσκείας μας (1 βαζάκι)
- 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε τη ζύμη σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Ανοίγουμε στον πάγκο μας τα φύλλα σφολιάτας και τα αλείφουμε με την μαρμελάδα (κρατάμε ένα κ.τ. γλυκού μαρμελάδα για να τα αλείψουμε)
- .Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, λωρίδες πάχους περίπου 2 εκατοστών και τις διπλώνουμε στριφογυριστά ξεκινώντας από την γωνία.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα σφολιατίνια με λίγη απόσταση ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε την μαρμελάδα που κρατήσαμε.
- Αλείφουμε τα σφολιατίνια αφού κρυώσουν λίγο με την αραιωμένη μαρμελάδα για να γυαλίσουν.
© 2025 ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ